الاثنين، 18 يوليو 2011

بيتزا لكن مش بالعجينة المعتادة بعجينة البطاطس مباشرة من مطبخي




كيلو بطاطس مسلوقة
نصف كاس دقيق
نصف كاس جبن باراميزان اوأي جبن انا استعملت فيتاشيز
بيضة
شوي ملح في حالة ادا كان الجبن مالح فبلا متحطو املح
فلفل أسود


نحط المقادير فخلاط كهربائي ونتركها تطحن

اهو الخليط بتاعنا

أخدت صينية مدهونة بالزيت والدقيق وعملت قاعدة البيتزا بخليط البطاطس

وسويت صوص طماطم منسمة بالاوريجانو و ورق الغار وتشيز

ثم الفلفلة خضرا والبصل والزيتون والتونة
ورشيت شوية فلفل أسود من فوقها

ثم دخلتها للفرن حتى استويت
وخرجتها




واهي تجي خفيفة وتدوب فالفم وتنفع فأوقات الطوارئ


ملاحظة هامة

 تخرج من الفرن ومن بعد نقوم بتقطيعها
نخليها تبرد تقريبا نصف ساعة او اكثر لأنها بتكون طرية  لما

ولازم الوقت الي تقطعيها تكون بردت شوي
حشوة البيتزا اختيارية سووها باللي تحبو


هناك تعليق واحد:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...